Duikerstraat, Utrecht, NL
+31 (0)52-8079682
info@nextindustries.nl

Zelf je huid gezond houden; Hoe dan?

Bedrijven in Nederland en België

Zelf je huid gezond houden; Hoe dan?

gezonde huid

Hoe krijg je zelf een gezonde huid?

Ieder huidtype is anders, en heeft een andere benadering nodig. De ene huid heeft meer voeding nodig dan de andere. Ook zijn er huidtypes waarbij juist de minste verzorging het beste is.

Drink voldoende water

Om een gezonde huid te krijgen en te behouden zijn er een aantal basis regels waar iedereen aan zou kunnen voldoen. Het hydrateren van de huid binnenuit is hier één van. Drink voldoende water. Water zorgt ervoor dat niet alleen jouw lichaam gezond blijft maar ook dat je een mooie huid krijgt. Drink dan ook minimaal 1,5 tot twee liter water per dag.

Houd je huid schoon

Om goed voor je huid te zorgen, is het van belang dat je een aantal basis producten in huis hebt, die goed aansluiten bij jouw type huid. Let goed op dat je niet de verkeerde producten in huis haalt, maar laat je informeren door een expert. Er zit namelijk een verschil tussen een vette, droge en gecombineerde huid.

Om een mooie huid te krijgen en te behouden, moet het schoonmaken van je huid een dagelijks ritueel worden. Denk hierbij aan gebruik van een cleanser, tonic, moisturizer en scrub. Volg de aanwijzingen van deze producten goed, om zo een mooie huid te krijgen.

Eet je huid gezond

Niet alleen goede huidverzorging zorgt voor een mooie huid, maar zeker in combinatie met gezonde voeding. Het dagelijks eten van (onbewerkte) groente en fruit helpt mee aan een gezonde huid. Deze producten zijn een bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. Zodra je hier voldoende van binnen krijgt zul je zien dat jouw huid er gezonder uit gaat zien. Probeer daarnaast gefrituurd eten, suiker en alcohol te verminderen of te vermijden. Deze stoffen zijn niet zo goed voor je huid.

Slaap en ontspanning

Wist jij dat slapen en ontspanning ook nog eens goed is voor een gezonde huid? Als je slaapt, komt jouw lichaam tot rust. Op dat moment komen de huidcellen binnenin ons in actie.

Doordat het hormoon melatonine vrijkomt tijdens onze slaap, herstelt ons lichaam en geeft het ook de huid een boost. Door dit hormoon verstevigt de huid waardoor je dus ook een gezondere huid krijgt.

zelf een gezonde huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − 8 =