Duikerstraat, Utrecht, NL
+31 (0)52-8079682
info@nextindustries.nl

Handige Adobe tips

Bedrijven in Nederland en België

Handige Adobe tips

ADOBE PHOTOSHOP

Als je Adobe Illustrator nog nooit eerder hebt gebruikt, lijkt het programma in eerste instantie misschien overweldigend. Er komt zoveel bij kijken, waar begin je eigenlijk?

Dit geldt zelfs als je afkomstig bent van een ander hulpmiddel voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Adobe Photoshop. Deze Adobe tips en -trucs helpen je het meeste uit je tijd met Illustrator te halen en helpen je geweldige kunst te maken.

Gebruik het pengereedschap

Veel beginners schrikken terug voor het pengereedschap, omdat het er veel gecompliceerder uitziet dan al het andere dat Illustrator te bieden heeft. In feite kun je er gemakkelijk grip op krijgen en er hele mooie dingen mee maken.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je online naar oefeningen zoeken. Ze laten je zien hoe je het kunt gebruiken, en binnenkort kunt je het beste uit deze tool halen.

Maak kennis met Bezier

Met de Bezier-tool kun je natuurlijk ogende punten en rondingen maken, die veel aan uw illustraties kunnen toevoegen. Het is een goed idee om tutorials op te zoeken als je ideeën wilt over het gebruik ervan. Veel beginnende gebruikers van Adobe zoeken veel op YouTube op.

Een ander goed idee is om de snelkoppelingen te gebruiken om het gebruik van deze tool nog gemakkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld shift ingedrukt houdt, wordt uw volgende punt in een hoek van 45 graden gezet.

Probeer knipmaskers te gebruiken

Knipmaskers zijn een hulpmiddel dat je werk een stuk gemakkelijker kan maken, en elke beginner zou ze moeten gebruiken. Ze zijn een hulpmiddel dat elk patroon of ontwerp beperkt tot een vooraf bepaald gebied. Als je ze correct kunt gebruiken, kunnen ze ontzettend veel tijd besparen.

Maak gebruik van Pathfinder

Pathfinder, simpel gezegd, kan je helpen vormen te maken uit andere vormen. Als de gewenste vorm niet direct beschikbaar is, kun je deze wellicht met deze tool maken. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt, is het een gemakkelijk hulpmiddel om onder de knie te krijgen en komt het vaker van pas dan je zou denken.

Maak je eigen penselen

Een van de verborgen Adobe tips: je eigen penselen maken. Veel mensen weten zelfs niet dat je met Illustrator echt je eigen penselen kunt maken. Als je merkt dat de basishulpmiddelen niet helemaal zijn wat je nodig heeft voor de klus, kun je ze maken. Nogmaals, je kunt online zoeken naar goede tutorials, of je kunt online tools op maat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =